Марлене Дитрих е една от имената, които белязаха Холивуд по време

...
Марлене Дитрих е една от имената, които белязаха Холивуд по време
Коментари Харесай

Вечната любов към рокли-илюзии на Марлене Дитрих

Марлене Дитрих е една от имената, които белязаха Холивуд по време на златния му интервал. Тя притежаваше всички значими неща за една легенда – прелест, деликатно шлифован облик и блестящ дрешник.

Когато се впуснала в киноиндустрията, с цел да гради кариера на актриса, показването на голо тяло на екрана било неразрешено от „ кодекса на Хейс “ и художниците по костюмите намерили изобретателно решение – транспарантни рокли, които имали пришити мъниста и пайети единствено на избрани „ основни “ места.

Именно с тези рокли-илюзии Марлене Дитрих останала в историята.

С такива рокли тя се снимала в киното, сходни имала и за концертите си. Появяването й на сцената било знаменателно – тя се движела постепенно и грациозно и даже когато застанела пред микрофона, шлейфът на наметката й още бил зад кулисите. Истинска звезда! Снимките от турнетата й на фронта по време на войната обиколили света.

През 50-те години, когато Дитрих към този момент е навлязла в шестото десетилетие на живота си, тя още веднъж тръгнала на турне и си поръчала същите транспарантни рокли при фамозния дизайнер Жан Луи. Шест месеца всеки уикенд актрисата летяла от Ню Йорк до Холивуд и карала Жан Луи да реалокира безусловно всяко мънисто милиметър нагоре или надолу. В последна сметка резултатът бил замайващ, изключително като се има поради, че на фотосите по-долу Марлене Дитрих е към 55-годишна. Разбира се, изпод тя носела особено направено в Италия компактно трико в физически цвят, а злите езици говорели и за плътно завит пластир или твърда кино лента, само че всичко това не проличава на фотосите, на които се вижда същинска звезда. Върху фамозните си рокли Дитрих носела пелерина от лебедов пух.

Роклите в физически цвят с блестящи детайли са на мода и до през днешния ден и постоянно се появяват на аления килим. Уви, през днешния ден модата на плътните трика и корсетите е отминала и това, което се вижда, е прекалено много, което постоянно скапва резултата. Кинозвездите запазили любовта към роклите в жанр Марлене Дитрих, само че разрушили илюзията.















Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР